Vasa Byggcentrum grundades 1967 av Vaasan Rakennusmestariyhdistys och Vasa Byggmästareförening. Vasa Byggcentrum har en permanent utställning av byggnadsmaterial där ca 190företag är med och ställer ut sina produkter.

 

En viktig grupp är elementhustillverkare. Deras kataloger hämtas av så gott som

alla som skall bygga.

 

 

 

En annan grupp som är representerad är olika spistillverkare. Deras produkter röner stort intresse i dag när alla försöker spara energi samt få en trevlig och avslappnande stund framför den sprakande brasan.

 

Olika uppvärmningssätt, t.ex. jordvärme och värmepumpar intresserar även de flesta som går i bygg- eller renoverings-tankar, liksom badrums-och köks-inredningar.

 

Dränering och isolering av hus är också en sak som ofta utreds.

Ytmaterial som parketter, klinker, kakel och målfärg är en annan grupp som har sina besökare på Vasa Byggcentrum.

 

Vasa Byggcentrum besöks även av människor som behöver hjälp eller olika tjänster av fackfolk. Den som själv önskar sätta sig in i olika saker som berör byggbranschen hittar det bästa urvalet av bygglitteratur på Vasa Byggcentrum. Olika skolor har även besökt den permanenta utställningen flitigt.

 

 

 

Vi har även arrangerat otaliga bygg-informationstillfällen för både fackfolk, renoverare och nybyggare.Vi ordnar även populära Hetaarbeten-, Arbets-säkerhets-, och Vägsäkerhetskurser.

 

En viktig sak i vår verksamhet är       ”BO BÄTTRE” MÄSSAN, som hålls på  våren. Där träffar utställare sina kunder och affärskontakter knyts.

 

I vår flygelbyggnad har ett tjugotal olika firmor sina representanter som dagligen är anträffbara och som står till tjänst med olika saker.

 

Vasa Byggcentrum besöks årligen av ca 10000 personer och ”BO BÄTTRE” MÄSSAN har ca 1000 besökare per mässa. Det är fritt inträde både till mässorna som till den permanenta utställningen. Av myndigheterna klassificeras Vasa Byggcentrum som allmännyttig inrättning.

 

 

 

Kontakta oss

Om oss

 

Vasa Byggcentrum, Handelsesplanaden 6, 65100 Vasa -  +358 401 485 400  - info@vaasanrakennuskeskus.fi